Όροι και προϋποθέσεις

Απαιτείται Προκαταβολή για την Κράτηση του Αυτοκινήτου

20% προκαταβολή και εξόφληση με την παράδοση

Η προκαταβολή θα πληρωθεί εφόσον σας επιβεβαιώσουμε την κράτηση.

Ηλικία Οδηγού Όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος ηλικίας και να είναι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης για τουλάχιστον 12 μήνες για την ενοικίαση αυτοκινήτων στις κατηγορίες Α, Β και C.  Επίσης για τις κατηγορίες L1 και L2 (Luxury) θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος ηλικίας και να είναι κάτοχοι τουλάχιστον για 24 μήνες.

Για την ενοικίαση αυτοκινήτων στις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων, ο οδηγός θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 23ο έτος ηλικίας και να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης για τουλάχιστον 24 μήνες.

Δίπλωμα Οδήγησης Απαιτείται έγκυρο Εθνικό Δίπλωμα Οδήγησης μαζί με τη ταυτότητα σας.

Για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται Διεθνή Δίπλωμα Οδήγησης.

Υπολογισμός Κόστους Ενοικίασης Το κόστος ενοικίασης υπολογίζεται σε 24ωρη βάση με περιθώριο 2 ωρών που υπολογίζονται από την ώρα επιστροφής του οχήματος.

Μετά τις 2 ώρες χρεώνεται επιπλέον μέρα.

Τρόποι Πληρωμής Η πληρωμή της ενοικίασης γίνεται με την παραλαβή του αυτοκινήτου με μετρητά ή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να δώσετε προκαταβολή για την επιβεβαίωση της κράτησή σας (θα ενημερωθείτε εγκαίρως από το τμήμα κρατήσεων της εταιρίας μας).

Αλλαγή ή Ακύρωση Κράτησης Εάν μας ενημερώσετε εγκαίρως για την καθυστέρηση κράτηση ή αλλαγή, η κράτηση θα μεταφερθεί στη νέα ώρα άφιξης. Εάν εξαιτίας της καθυστέρησης η παραλαβή γίνει εκτός ωραρίου λειτουργίας (μεταξύ 21:00 και 09:00) 15 ευρώ θα προστεθούν στην τελική τιμή.

• Εάν ο επισκέπτης ακυρώσει έως και 10 ημέρες πριν την άφιξη, η προκαταβολή (30% της συνολικής τιμή) θα επιστραφεί.

• Η προκαταβολή δεν θα επιστραφεί, εάν η κράτηση ακυρωθεί εντός 10 ημερών πριν από την άφιξη. • Εάν ο επισκέπτης δεν εμφανιστεί καθόλου, η προκαταβολή δεν θα επιστραφεί.

Τύπος & Κατηγορία Αυτοκινήτου Ο τύπος του αυτοκινήτου αναφέρεται ενδεικτικά και επιβεβαιώνεται μόνο η κατηγορία αυτοκινήτου. Σε ειδικές περιπτώσεις μη διαθεσιμότητας θα σας προσφέρουμε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Επιστροφή του Αυτοκινήτου πριν το τέλος της περιόδου ενοικίασης Δεν δίνεται πίσω οποιοδήποτε μέρος του ποσού πληρωμής αν επιστραφεί το όχημα νωρίτερα από το τέλος της περιόδου ενοικίασης.

Πολιτική Καυσίμου Με την ποσότητα καυσίμων που θα παραλάβετε το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα θα πρέπει να το επιστρέψετε. Εάν το όχημα επιστραφεί με επιπλέον καύσιμο, η αξία του καυσίμου δεν επιστρέφεται.

Γεωγραφικοί Περιορισμοί Η κυκλοφορία του οχήματος είναι ΜΟΝΟ για το νησί της Κρήτης.

Απεριόριστα Χιλιόμετρα Δεν υπάρχει περιορισμός στα χιλιόμετρα της κάθε μέρας ενοικίασης.

‘Οροι Οδήγησης

  • Ο οδηγός πρέπει να συμμορφώνεται με τον Ελληνικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Να οδηγεί συνετά και με προσοχή και ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών ή κακής ψυχολογικής κατάστασης που θα επηρεάσει την οδήγησή του.
  • Οφείλει να ΜΗΝ χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο σε οδήγηση εκτός δρόμου και σε παραλίες. Ζημιές που θα προκληθούν στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου από  βαριά αμέλεια ή κακόβουλη χρήση δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε ασφάλεια και βαρύνουν τον οδηγό.  Η οδήγηση εκτός δρόμου επιτρέπεται μόνα στα 4χ4 τζιπ.
  • Σε περίπτωση που ανάψει κάποια προειδοιητική σήμανση στο καντράν του αυτοκινήτου να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας για να δώσουμε τις σωστές οδηγίες.
  • Σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψει να οδηγήσει κάποιος άλλος το όχημα που δεν έχει καταχωρηθεί στο συμβόλαιο ενοικίασης και χωρίς την ενημέρωση της εταιρίας.

Πρόστιμα και Παραβάσεις Διοικητικές Κυρώσεις οι οποίες απορρέουν από τροχαίες παραβάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου μίσθωσης του αυτοκινήτου επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον ενοικιαστή και πρέπει να ενημερωθεί η εταιρία. Αν το πρόστιμο ανακαλυφθεί εκ των υστέρων και μετά το τέλος της μίσθωσης, η παράβαση θα χρεωθεί στον ενοικιαστή.

Απώλεια Κλειδιών Σε περίπτωση απώλειας των κλειδιών του αυτοκινήτου, θα πρέπει να μας ενημερώσετε άμεσα για να σας δώσουμε εφεδρικό. Το κόστος της αντικατάστασης του κλειδιού βαρύνει αποκλειστικά τον ενοικιαστή και δεν καλύπτεται από οποιαδήποτε ασφάλεια.

Προαιρετικός Εξοπλισμός και Υπηρεσίες 2ος Οδηγός

Έχετε τη δυνατότητα να καταχωρήσετε στο συμβόλαιο ενοικίασης και 2ο οδηγό εντελώς δωρεάν. Ο 3ος οδηγός χρεώνεται με €2 /ημέρα.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΠΛΟΪΚΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

 Δεν επιτρέπεται η μεταφορά του αυτοκινήτου από και προς οποιοδήποτε νησί ή ηπειρωτική χώρα. Όλες οι ασφάλειες θα ακυρωθούν και ο ενοικιαστής θα είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί εάν το όχημα οδηγηθεί αλλού εκτός της Κρήτης.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

Εάν έχετε ήδη παραλάβει το όχημά σας και επιθυμείτε να το διατηρήσετε περισσότερο, πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας και να ελέγξετε εάν το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο. Έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την παράταση της ενοικίασης εάν το αυτοκίνητο έχει ήδη κλείσει. . Σημειώστε ότι ο πελάτης δεν επιτρέπεται να φέρει το αυτοκίνητο αργότερα από τον συμφωνημένο χρόνο επιστροφής χωρίς να έχει λάβει άδεια (με την παράταση της ενοικίασης) από την εταιρεία μας, καθώς δεν υπάρχει καμία ασφαλιστική κάλυψη μετά την ώρα επιστροφής του αυτοκινήτου.

ΑΤΥΧΗΜΑ

Σε περίπτωση ατυχήματος, ο ενοικιαστής πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με την εταιρεία μας μέσω της γραμμής βοήθειας 24/7, προκειμένου να λάβει οδηγίες για το πώς να χειριστεί την κατάσταση. Δεν επιτρέπεται να φύγετε από το σημείο του συμβάντος χωρίς να αναφέρετε το ατύχημα. Εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την αστυνομία. Εάν ο ενοικιαστής δεν παράσχει την αναφορά στην εταιρεία μας, τότε είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για τα έξοδα επισκευής οποιασδήποτε ζημιάς προκληθεί στο ενοικιαζόμενο όχημα. Εάν ο οδηγός ή ένας από τους επιβάτες τραυματιστεί, θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε την αστυνομία/ασθενοφόρο. Εάν τυχαία ο άλλος εμπλεκόμενος εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος, τραβήξτε μια φωτογραφία ή σημειώστε τον αριθμό της πινακίδας. Θα καλέσουμε επίσης τον ασφαλιστικό μας συνεργάτη για αναφορά ατυχήματος.
Απαγορεύεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η παράβαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Χρήση Αυτοκινήτου

Όλες οι ασφαλιστικές καλύψεις και παραιτήσεις ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι ο ενοικιαστής έχει συμμορφωθεί με όλους τους όρους και προϋποθέσεις. Ο ενοικιαστής υποχρεούται να επιθεωρήσει το όχημα και να αναφέρει οποιαδήποτε ζημιά στο γραφείο ή την αστυνομία μας, το συντομότερο δυνατό χωρίς να μετακινήσει το αυτοκίνητο, προκειμένου να παράσχει όλες τις πληροφορίες και φωτογραφίες που είναι απαραίτητες για την υποβολή της πλήρους περιγραφής του συμβάντος. Εάν ο ενοικιαστής δεν αναφέρει αμέσως τη ζημιά, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη και υποχρεούται να αποζημιώσει την εταιρεία για το κόστος επισκευής. Καμία αναφορά ατυχήματος/ζημίας δεν γίνεται δεκτή κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Η εταιρεία δικαιούται να απαιτήσει αποζημίωση από τον ενοικιαστή μέχρι το κόστος επισκευής της ζημιάς ως εξής: Για ζημιές που προκαλούνται όταν το όχημα λειτουργεί σε οποιονδήποτε μη εξουσιοδοτημένο δρόμο, μη ασφαλτοστρωμένο, χωματόδρομο ή εκτός δρόμου (π.χ. Μπάλος ), είτε ηθελημένα είτε ακούσια (νοικιασμένο όχημα ξέφυγε από το δρόμο). Για ζημιές που προκαλούνται όταν ο ενοικιαστής παραβιάζει τους κανόνες κυκλοφορίας (π.χ. πινακίδες δρόμου/STOP, όρια ταχύτητας, κατεύθυνση δρόμου, αναστροφές, παράνομη υπέρβαση, υπέρβαση διπλής γραμμής). Για ζημιές που προκαλούνται όταν ο ενοικιαστής αποσπάται η προσοχή του, κρίνει λάθος την πορεία του και βγαίνει εκτός δρόμου. Για ζημιές που προκαλούνται όταν ο ενοικιαστής παραβιάζει τους κανόνες στάθμευσης. Για ζημιές που προκαλούνται όταν το όχημα λειτουργεί σε οποιονδήποτε αγώνα, δοκιμή ταχύτητας, ράλι ή διαγωνισμό ή το όχημα χρησιμοποιείται για σκοπούς ανταμοιβής (υπηρεσία ταξί ή ταχυμεταφοράς). Για ζημιές που προκαλούνται όταν το όχημα οδηγείται από άτομο που έχει αποκλειστεί από την κατοχή ή δεν κατείχε ποτέ άδεια οδήγησης κατάλληλη για αυτό το όχημα ή δεν είναι εγγεγραμμένος οδηγός στη συμφωνία ενοικίασης. Για ζημιές που προκαλούνται όταν ο οδηγός του οχήματος βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών που επηρεάζει την ικανότητά του να οδηγεί το όχημα. Για ζημιές που προκαλούνται όταν το όχημα χρησιμοποιείται εσκεμμένα ή αλόγιστα από τον ενοικιαστή (π.χ. ζημιές που προκλήθηκαν στις πόρτες/το αμάξωμα του αυτοκινήτου από τον άνεμο, ζημιές στο συμπλέκτη/κιβώτιο ταχυτήτων, ζημιές στο εσωτερικό του οχήματος, ζημιές που προκαλούνται από ζώα, ζημιές που προκαλούνται από το κάθισμα /στέκεται στο καπό/μπότα/οροφή του οχήματος).